Stekla

Izolativna stekla

Izolativna stekla

Toplotnoizolativne zasteklitve so sestavljene iz sklopa, ki vsebuje dva ali tri liste stekla, ločene s prostorom, napolnjenim s suhim zrakom ali plinom. Take zasteklitve prispevajo k manjšim toplotnim izgubam skozi okna, s tem pa omogočajo smotrnejšo rabo energije.

Kaj to pomeni v praksi?

Boljša izolativnost zasteklitve pomeni manjše toplotne izgube skozi okna. Tako izolativna stekla pozimi zagotovijo nižje stroške ogrevanja, poleti pa nižje stroške hlajenja, kar zagotavlja maksimalno udobje in dobro počutje v vseh letnih časih.

Zvočnoizolativna stekla

Zvočnoizolativna stekla

Za zaščito pred hrupom uporabljamo zvočnoizolativne zasteklitve. Z uporabo teh zasteklitev bodo moteči zvoki iz zunanjosti le še preteklost. Hrupu se ne moremo izogniti stoodstotno. Lahko pa zmanjšamo jakost hrupa, kar pozitivno vpliva na delovno vzdušje, poveča produktivnost in blagodejno vpliva na naše počutje in zdravje.

Kako izolacijskemu steklu izboljšamo njegovo zvočno izolativnost? Z uporabo debelega stekla, z lepljenim steklom, z asimetrično sestavo stekel, s povečanjem širine medstekelnega prostora, s plinom v MSP.

Z naložbo v zvočnoizolativno zasteklitev investirate v mir, izboljšate svoje razpoloženje, spanec in življenje.

Varnostna stekla

Varnostna stekla

Za večjo varnost svojega doma izberite varnostno zasteklitev. Za najvišjo varnost priporočamo, da poleg varnostnih stekel, izberete tudi varnostno okovje.

Kaj je lepljeno varnostno steklo – VSG?

  • Sestavljeno je iz dveh ali več stekel, spojenih s posebno varnostno folijo,
  • vmesna plast ob razbitju stekla v celoti zadrži steklene kose in nudi nadaljnjo zaščito,
  • priporočljivo je za zaščito pred vlomilci, saj vmesna folija otežuje vlom,
  • lepljeno steklo iz večjega števila stekel odlikujeta tako pasivna kot tudi močno povečana aktivna varnost.

Kaj je kaljeno varnostno steklo – ESG?

  • Je termično utrjeno, bolj trdno in varnostno steklo,
  • v primeru razbitja nastane fina mreža drobnih delcev s topimi robovi, zaradi česar je nevarnost poškodb močno zmanjšana,
  • okno ima povečano udarno trdnost in obstojnost na temperaturne razlike.

Ornamentna stekla

Ornamentna stekla

Ornamentna stekla so dekorativna stekla, s katerimi oknu ali vhodnim vratom dodamo estetski pečat. Tovrstna stekla so odlična rešitev, ko želimo preprečiti neželene poglede v notranje prostore. Namenjena so tudi popestritvi bivalnih in delovnih prostorov. Ornamentna stekla so izraz individualnosti in nudijo možnost oblikovanja glede na vaše želje. Na voljo so različne debeline, vzorci in barve.

Nekaj modelov ornamentnih stekel: Altdeutch beli, Altdeutch rjavi, Chinchilla, Gotic, Katedral, Mastercarre, Parsol rjavi, Parsol zeleni, Parsol sivi, Pave, Rosa, Satinato, Uadi.

Stopsol stekla

Stopsol stekla

Stopsol stekla imajo sposobnost odboja sončnih žarkov, kar zmanjša prehod sončne energije skozi zasteklitev. Z izborom stopsol stekel poleti preprečimo neželeno pregrevanje prostorov, obenem pa te zasteklitve nudijo visoko toplotno izolativnost pozimi.

Kakšna je razlika med izolativnim in stopsol steklom?

Stopsol izolacijsko steklo ima, poleg nizkoemisijskega nanosa na zunanji strani, tudi premaz tanke plasti kovinskega oksida. Ta premaz prispeva k večji in boljši odbojnosti sončne energije. S tem preprečimo prodor direktnih sončnih žarkov v prostor.