Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat

Zunanje žaluzije


Praktične in sodobnega videza


V naši ponudbi je na voljo široka paleta žaluzij slovenskega proizvajalca  Medle.
 
Zunanje žaluzije se razlikujejo glede na:
 • vrsto lamel (C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm, Z-90mm)
 • način vgradnje (vidna, podometna vgradnja)
 • način upravljanja (ročno, električno) ter 
 • izvedbo (Krpan, Krater, na žična vodila; Krpan)

Vrste zunanjih žaluzij:


Navadne zunanje žaluzije 


Žaluzije z lamelami širine 50 mm.

Navadne zunanje žaluzije sodijo med zunanje žaluzije, ki so najdlje na tržišču in se najpogosteje uporabljajo pri sanaciji starejših objektov, kjer želijo stranke z žaluzijami ohraniti prvotno zunanjo podobo. So manj robustne in cenovno dostopnejše kot krpan žaluzije. Navadne žaluzije imajo žična vodila (pletenico) brez stranskih vodil in se jih običajno regulira z vrvico in pregibno palico. 


Krpan žaluzije 

Na voljo so različne vrste lamel: C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm, Z-90mm; VZ70, VZ90.

 • Standardna vgradnja – z vidno masko
  Krpan zunanje žaluzije omogočajo neodvisno vgradnjo na vse vrste objektov. Primerne so tako za novo gradnjo kot tudi pri obnovi starejših objektov. Vgradnjo teh žaluzij ni potrebno načrtovati v naprej, saj se le-te vgradijo po končani fasadi. Ker so žaluzije vidne, skupaj s fasado in stavbnim pohištvom v različnih barvnih kombinacijah še dodatno olepšajo zunanji videz objekta.

 • Podometna vgradnja 
  s podometno masko: Podometne žaluzije Krpan se vgrajujejo na objekt po vgradnji oken in pred izdelavo fasade, zato je ta način vgradnje bolj primeren za novogradnje, kajti za to je potrebno že predhodno načrtovanje. Podometna žaluzija (maska) je prekrita s fasado, tako da se s strani le-te ne (oz. zanemarljivo malo) vidi. To pomeni, da je idealna rešitev za primere, ko z njimi ne želimo bistveno vplivati na zunanji videz objekta.

Krater mini in Krater 137 mm


Na voljo so različne vrste lamel: C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm, Z-90mm.

 • Krater mini 
  Žaluzije krater mini so novost na našem trgu. Združujejo univerzalnost vgradnje, takojšnjo uporabo, neodvisnost od izvedbe fasade, masivno izvedbo in številne druge koristi, ki so izdelku omogočile postati pravi prodajni hit. Novi sistem omogoča preprosto montažo v nekaj korakih, montira se jih hkrati z okni že pred izdelavo fasade. Žaluzije krater mini so primerne za podometno – popolnoma skrito ali vidno vgradnjo.
   
 • Krater 137 mm
  Žaluzije Krater 137 mm štejemo med novejše sisteme podometnih žaluzij, ki jih odlikuje enostavna in hitra montaža, moderen izgled ter možnost vgradnje rolo komarnika, ki skupaj z žaluzijo tvorita zaključeno celoto. Značilno za te žaluzije, ki združujejo roletni sistem in zunanjo žaluzijo, je, da kompletno žaluzijo vgradimo že pred fasado. Pri izvedbi fasad ni potrebno obdelovati špalet, saj masivno aluminijsko vodilo s strani pokrije večino špalete. V žaluzijo lahko enostavno vgradimo rolo komarnik, saj ima že v osnovni izvedbi vse pripravljeno za takojšnjo ali naknadno vgradnjo le-tega.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?