Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat

Zakaj okna Jelovica?


1  Stoletna tradicija oblikovanja lesenih oken

Zaupanje naših kupcev je tako staro kot so drevesa, iz katerih izdelujemo okna in vrata. Naša zgodba seže v leto 1905. Stoletna tradicija oblikovanja oken in vrat iz lesa je trden temelj našega znanja, vztrajnosti, inovativnosti in odgovornega odnosa do narave. Ponosni smo na zaupanje naših kupcev in zavezani k ohranjanju verodostojnosti z zagotavljanjem najvišje kakovosti in trajnosti naših lesenih oken in vrat.

Izkušnje

Naše izkušnje izdelave in vgradnje oken in vrat segajo od zasebnih novogradenj in obnov vse do obsežnih in zahtevnih objektov. V več kot stoletju smo proizvedli že preko tri milijone oken, ki opremljajo domove in večje objekte v 35 državah po vsem svetu. Za vgradnjo oken in vhodnih vrat smo prejeli znak kakovosti v graditeljstvu, ki ga podeljuje neodvisni inštitut ZRMK.

2  Okolju prijazna okna

Naša okna in vrata so okolju in človeku prijazna in jih je mogoče reciklirati. Naša proizvodnja je ekološka in energetsko samozadostna. Okna in vrata Jelovica so izdelana iz slovenskega lesa, ki slovi po najvišji kakovosti tudi zunaj meja naše zelene dežele.

Okna iz naravnih materialov

Z uporabo lesa za izdelavo oken prispevamo k čistejšemu okolju in k zmanjševanju CO2 emisij. Lesena okna lahko recikliramo in ponovno uporabimo. Les je naraven material in ima kot tak prednost pred PVC okni, ki so ekološko manj primerna. Obenem je proizvodnja lesenih oken Jelovica čista, za njihovo proizvodnjo se porabi kar nekajkrat manj energije v primerjavi s PVC okni.  
 
Če smo zagovorniki naravnih materialov, se lahko odločimo za vgradnjo lesenega okna, ki ga na zunanji strani varuje profil iz aluminija. Takšno okno združuje prednosti lesenega okna - toplino lesa, dobro toplotno izolacijo, dimenzijsko stabilnost, visoko obstojnost, zaščito lesa pred UV žarki, pojavom zmrzali in vročino. Zrak med lesenim in aluminijastim profilom omogoča tudi dobro prezračevanje. 

3  Lesena okna "dihajo"

Les je v svoji mikrosestavi difuzen, kar pomeni, da prepušča zrak v obe smeri. Na ta način je omogočena izmenjava notranjega in zunanjega zraka. Za razliko od lesa, PVC nima difuznih lastnosti, zato ni zračen, temveč hermetično zapira bivalni prostor. 

4  Les uravnava vlažnost

Les deluje po principu samoregulacije vlage v prostoru. Vodo prejema in oddaja ter tako ustvarja optimalno mikroklimo v bivalnem prostoru. Z izbiro lesenih oken pridobite zdrav in kisika poln bivalni prostor, kar je še posebej pomembno za osebe s težavami z dihali.
Prednost lesenih oken je sposobnost delne absorbacije vlage v prostoru. Pri visoki vlagi, material delno prevzame vlago nase, kar se pa na obstojnosti ne pozna. Po drugi strani pa je ogromno današnjih prostorov preveč suhih (zaprti prostori) in tudi tukaj leseno okno odigra ključno vlogo pri ustvarjanju ugodne bivalne klime. Poleg tega jim ta lastnost prinaša prednost  pri preprečevanju plesni na stenah. Še posebej, če je stavba izolirana in neprodušno zaprta, kar se dogaja predvsem pri pasivnih hišah. Uravnoteženi učinki  lesa imajo tako resnično prednost pred ostalimi materiali iz katerih izdelujejo okna.

5  Lesena okna so antialergijska

Les ima kot naraven material odlične elektrostatične lastnosti. To pomeni, da se nikoli ne naelektri, zato ne privlači in ne zadržuje mikroorganizmov, prahu, cvetnega prahu ipd. Tako lesena okna pripomorejo k oblikovanju antialergijskega bivalnega prostora.


6  Priznana kakovost

Zavezani smo najvišjim standardom kakovosti, ki jih dokazujemo s pridobljenimi certifikati in priznanji. Okna Jelovica so izdelana iz naravnih materialov preverjene kakovosti. Vsako okno gre skozi tehnološko dovršen in skrbno nadzorovan proizvodni proces, ki zagotavlja doseganje najvišjih zahtev po energijski varčnosti, trajnosti in kakovosti bivanja. Za tehnološko dovršenost in inovativnost naših oken smo prejeli že številne nagrade.

7  Energijsko varčna in pasivna okna

Iz energijske bilance objekta izhaja, da so prav okna tista, skozi katera, pri dobro izoliranem zunanjem ovoju in strehi, uhaja največ toplote. Skupna toplotna prehodnost okna je določena glede na povprečje toplotnih prehodnosti okvirja in zasteklitev glede na deleže njihovih površin ob upoštevanju toplotnih izgub na stikih.
Les je naraven hidroskopičen material z visoko toplotno zaščitno vrednostjo. V kombinaciji z ustreznim steklom izdelamo energijsko varčno okno in dosežemo visoko toplotno izolativnost. Les ima naravno sposobnost prilagajanja vremenskim razmeram. Zaradi svojih impresivnih lastnosti les, v primerjavi z ostalimi materiali, zelo dobro prenaša velike temperaturne razlike, zato z lesenimi okni dosežemo odlično toplotno izolativnosti.

Energijsko varčna okna Jelovica so okna z nizko toplotno prehodnostjo, ki zagotavljajo ugodne bivalne pogoje ter prihranek energije. S stališča toplotnih karakteristik je med drevesnimi vrstami, ki se uporabljajo za izdelavo energijsko varčnih oken, najprimernejša smreka.

8  Leseno okno Jelovica je unikatno

Nikjer na svetu ne najdemo dveh kosov lesa, ki bi imela enako teksturo, zato je vsako leseno okno unikat. Vaša okna bomo izdelali po meri.

9  Okna izdelana v Sloveniji

Lesene okvirje oken izdelujemo v Sloveniji. Preverjanje kakovosti se pri proizvodnji lesenih oken prične že pri drevesu oziroma lesu kot surovini. 


10  Lesena okna so trajna

Sto let stara lesena okna niso nobena redkost. S pravilnim vzdrževanjem lesena okna zelo dolgo obdržijo nespremenjeno funkcionalnost in videz.11  Lesena okna so požarno varna

Les ponuja celo večjo odpornost proti ognju kot beton, saj prevzema večje obremenitve in pozneje popusti. V primeru požara les ne oddaja strupenih plinov, za razliko od PVC oken. Obenem lesena okna ostanejo dalj časa konstrukcijsko stabilna. Na leseni površini se ustvarja pooglenela plast, ki predstavlja samozaščito pred gorenjem.


12  Celostna storitev - od svetovanja do vzdrževanja oken


Brezplačno strokovno svetovanje

Skupaj z vami pripravimo optimalen izbor oken in vrat za vaš dom.
Združujemo izkušnje in znanje, strokovno svetujemo vsakemu kupcu. Izpolnimo različne želje po oblikah in izvedbah oken. Nudimo natančna navodila za transport, skladiščenje, montažo, čiščenje in varno uporabo naših oken.

Izmere na domu

Izmero oken lahko naročite v salonih Jelovica po vsej Sloveniji.

Izdelava oken po meri

Vaša okna so unikat, ki ga izdelamo po vaši meri. Vsako okno obdelajo spretne roke naših mojstrov.

Širok izbor dodatkov

Ponudbo oken zaključimo s širokim izborom polic, senčil in kljuk (pololiv).

Odvoz starih oken

Vaša obstoječa okna demontiramo, odpeljemo in poskrbimo za njihovo ekološko uničenje.

Kakovostna vgradnja oken

Certificirana RAL montaža ali klasična montaža. RAL vgradnja oken je pogoj Eko sklada za pridobitev nepovratne eko subvencije. RAL vgradnja je najkvalitetnejši sistem vgradnje in zagotavlja dolgoročno izolativnost oken in s tem prihranke pri ogrevanju.
Jelovica za RAL montažo stavbnega pohištva prejela Znak kakovosti v graditeljstvu.

Obdelava okenskega odprtine [špalet]

Na željo stranke ob vgradnji oken poskrbimo tudi za obdelavo špalet in okenskih polic.

Vzdrževanje oken

naročite servis oken na domu. Redno in pravilno vzdrževanje oken zagotavlja njihovo trajnost. 

[ Okna Jelovica ]
[ Prihodnost je v tradiciji ]Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?