Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat
Velike steklene površine


6 razlogov, zakaj dom načrtovati z velikimi steklenimi površinami?

Če ste v fazi načrtovanja vašega sanjskega doma, ne pozabite v plan dodati tudi oken z velikimi steklenimi površinami. Okna so bistveni del arhitekture objekta, zato je pomembno, da jih vključimo v celovito planiranje arhitekturne postavitve.


Velika okna oz. panoramske stene ponujajo številne prednosti pred okni manjših dimenzij. Drsne stene so energetsko učinkovite, majhne prostore optično povečajo in ustvarijo bivanje povezano z naravo. 

V nadaljevanju najdete šest ključnih razlogov, za opremo vašega doma s panoramskimi stenami.


#1 VELIKA OKNA V PROSTOR VNAŠAJO NARAVNO SVETLOBO

Skozi velike steklene površine pronica obilo naravne dnevne svetlobe, zaradi česar bo vaš dom ponudil ugodnejše bivanje.
Študije so pokazale, da ljudje radi preživijo čas na območjih sončne svetlobe in aktivno iščejo območja, kjer so lahko najbolj izpostavljeni naravni svetlobi. Naravna svetloba je še posebej pomembna v temnejših zimskih dneh. Študije kažejo, da naravna dnevna svetloba pozitivno vpliva na energijo in razpoloženje.
Naravna svetloba je tudi odličen vir vitamina D. Ta mineral je bistvenega pomena za pomoč telesu pri uravnavanju imunskega sistema, nadzor simptomov alergij in ohranjanje zdravega delovanja možganov.
Ko sončna svetloba pronica v sobe, vam čez dan ni treba uporabljati svetilk. Velike steklene površine omogočajo, da svetloba preplavi notranjost doma. Naravna svetloba pa vpliva na boljše razpoloženje, zmanjšuje utrujenost in povečuje produktivnost.


#2 VELIKA STEKLENA OKNA VAS POVEŽEJO Z NARAVO

Prostranost velikih steklenih površin vnaša naravo v zaprte prostore in tako omogoča močnejšo povezanost z naravo. Panoramske stene postanejo osrednja točka prostora in vam omogočajo, da izkoristite poglede na okoliško pokrajino.
V Jelovici ponujamo široko paleto izvedb panoramskih sten [dvižno drsne stene, nagibno drsne stene, harmonika panoramske stene], ki zagotavljajo najbolj neoviran pogled v zunanjost. Tako se zdi, da med vami in zunanjo pokrajino ni ničesar.

Biti tako blizu narave je pomirjujoče in spokojno. Velika okna ponujajo čudovit pogled na pokrajino, v kateri lahko uživate skozi celo leto.


#3 VELIKA OKNA ZDRUŽUJEJO NOTRANJI / ZUNANJI BIVALNI PROSTOR

S panoramskimi stenami dosežemo združitev interierja z zunanjostjo. Okna lahko odprete, da zagotovite nemoten prehod iz notranjosti v bivalni prostor na prostem.
Namestitev teh čudovitih arhitekturnih rešitev vam ponuja več prostora za druženje in zabavo. Vaši gosti bodo tako brez težav prehajali iz notranjega prostora na teraso in prijetno druženje je zagotovljeno. Prav tako bo zunanji bivalni prostor ponudil kakovostno preživljanje prostega časa.


#4 VELIKE STEKLENE POVRŠINE PONUJAJO PASIVNO SOLARNO OGREVANJE

Smotrno načrtovane panoramskih sten lahko prispeva k pasivnemu ogrevanju s soncem. Okna zajemajo toploto sončnih žarkov in jo prenašajo v notranje prostore. 
Z uporabo oken za pasivno ogrevanje doma uporabljate brezplačen, naraven in obnovljiv vir energije. Z izkoriščanjem naravne toplote lahko zmanjšate odvisnost od drugih oblik ogrevanja. Pravilno načrtovana namestitev panoramskih sten tako zniža vaše račune za energijo.


#5 PANORAMSKE STENE OPTIČNO POVEČAJO PROSTOR

Namestitev panoramskih sten z velikimi steklenimi površinami ustvari iluzijo večjega prostora. Velika okna omogočajo neoviran pogled v zunanjost, zaradi česar se prostor poveča v okolico.
Obenem namestitev velikih panoramskih sten omogoča odlično povezanost notranjosti doma z zunanjo okolico in daje občutek, da sta notranjost in zunanjost eno.


#6 VELIKA OKNA IN SVEŽ ZRAK

Odprta panoramska stena omogoča hitro zamenjavo zraka v interierju s svežim zunanjim zrakom in prostor napolnijo z aromo rastlin in cvetja z vašega vrta. Svež zrak z višjo koncentracijo kisika izboljšuje kakovost bivanja v zaprtih prostorih. Ko je v prostoru koncentracija kisika prenizka, se mora vaše telo bolj potruditi, da prejme količino, potrebno za zdravo srce. 
Skoraj 90% časa preživimo v zaprtih prostorih, vendar morda ne vemo, da je kakovost zraka pogosto slaba in nezdrava. Naši domovi vsebujejo alergene in druge onesnaževalce, ki lahko povzročijo zdravstvene težave. Številni domovi na primer vsebujejo cvetni prah, prah in plesen, ki med drugim lahko povzročijo težave z dihali, kihanje in srbeče oči. Prepuščanje svežega zraka skozi velike steklene površine pripomore k izmenjavi nezdravih delcev v zraku s svežim zrakom.

Izbira panoramskih sten za vaš novi dom je odličen način, da izkoristite vse prednosti notranjih in  zunanjih prostorov. Panoramske stene ponujajo uživanje v slikoviti okoliški pokrajini, obenem pa vaš dom toplotno izolirajo in zaščitijo pred neugodnimi vremenskimi vplivi. 

Izberite panoramske stene z velikimi steklenimi površinami za svoj dom!

Panoramske stene Jelovica

Pišite nam še danes, če želite izvedeti več o naših sistemih in izvedbah panoramskih sten.

info@jelovica.si
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?