Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat
Splošni pogoji uporabe spletne strani

Predstavitev

Lastnik spletnih strani www.jelovica-okna.si, www.jelovica-vrata.si in www.prozori-jelovica.com je podjetje Jelovica d.o.o., Kidričeva cesta 58, 4220 Škofja Loka.

Podatki, zbrani na tej spletni strani, o podjetjih Jelovica in tretjih strankah, so bili pripravljeni natančno in skrbno. Kljub temu obstaja možnost, da je pri vnosu vsebin ali na spletnem mestu prišlo do napak, za kar se obiskovalcem spletne strani opravičujemo. Če ste opazili napako, vas prosimo, da nas na to opozorite na elektronski naslov info@jelovica.si.

Z vstopom na to spletno mesto vsakdo, brez omejitev in zadržkov, sprejema Splošne pogoje uporabe spletne strani.

Vsebina

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletni strani, so informativnega značaja in so namenjene predvsem informiranju. Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

Lastnik si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni modele, specifikacije in razpoložljivost izdelkov.

Cene izdelkov

Vse cene, navedene na tej spletni strani, so izključno informativne narave in ne predstavljajo prodajne ponudbe za izdelke Jelovica ter za pooblaščene prodajalce in serviserje niso obvezujoče. Nakup kateregakoli izdelka Jelovica je predmet pogojev posamičnih kupoprodajnih pogodb.

Uporaba piškotkov

Na spletni strani uporabljamo tehnologijo piškotkov, ki nam omogoča sledenje uporabnikove poti po spletni strani, registracijo aktivnosti uporabnikov na tej spletni strani ter ocenjevanje in izboljševanje spletne strani z namenom, da bi jo lahko naredili kar najbolj prijazno do uporabnikov. Sami lahko svoj spletni brskalnik nastavite tako, da izključite možnost dela s piškotki, ali tako, da vas opozori, kadar bodo piškotki poslani.
Na spletni strani zagotavljamo obvestilo s privolitvijo in uporabnika ustrezno obveščamo o možnostih nastavitev piškotkov. Na spletni strani brez izrecne privolitve ne uporabljamo piškotkov, ki potrebujejo privolitev uporabnika za namestitev. Zagotavljamo možnost naknadne spremembe privolitve uporabnika s tem, da obvestilo ohranja na vidnem mestu na spletni strani.

Vrste piškotkov, njihov namen in čas trajanja

Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Spletno mesto uporablja piškotke, ki so opredeljeni v nadaljevanju:
Facebook Connect
Ime piškotka
Namen piškotka
Čas trajanja
05aadeda0ebd8a0a537419...


Vtičnik za Facebook
Vtičnik za Facebook.
Google AdWords Conversion
Spremljanje uspešnosti Google adwords oglaševanja.

Piwik Analytics
Statistika ogledov strani.


Vsi brskalniki vam omogočajo nadzor nad piškoti.

Dostop do nastavitev piškotkov v izbranem brskalniku je opisan spodaj:
Microsoft Internet Explorer: Start button > Internet Explorer > Tools > Internet Options > Privacy > Settings
Mozilla Firefox: Firefox menu > Preferences > Privacy
Google Chrome: Chrome menu > Settings > Show advanced settings > Privacy > Content settings > Cookies
Apple Safari: Safari > Preferences > Security
Opera: Opera > Preferences > Advanced > Network

V primeru, da nadgradite vaš brskalnik ali napravo z novo različico, je potrebne nastavitve piškotkov ponovno urediti.

Začasen izklop spletnih piškotov

Najhitrejši in najenostavnejši način za preprečitev shranjevanja spletnih piškotov pri vseh spletnih brskalnikih je uporaba tako imenovanega »zasebnega okna«. Zasebno brskanje nam namreč omogoča, da obiskujemo splet, ne da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki smo jih obiskali.

Uporaba kalkulatorja investicije in prihrankov (online ponudba)

Kalkulator investicije in prihrankov je orodje za pomoč uporabnikom ter promocijo izdelkov podjetja Jelovica. Informacije, ki jih posreduje kalkulator, so izključno informativne narave in ne predstavljajo končne prodajne ponudbe za izdelke Jelovica.

Pridržujemo si tudi pravico, da kadarkoli, brez predhodnega obvestila ali utemeljitve, spremenimo kalkulator.

Osebni podatki/uporabniški podatki

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika: ime, priimek, starost, naslov, e-naslov, telefonska številka in podobne informacije.

Podatki, ki jih lastniku spletnega mesta posredujete preko spletnih strani, bo uporabil izključno lastnik spletnega mesta z namenom oblikovanja ponudbe storitev in/ali izdelkov podjetja Jelovica. V skladu z naravo takšnih informacij lastnik spletnega mesta skuša po svojih najboljših močeh zagotavljati varno zbiranje, prenos in shranjevanje osebnih podatkov. Lastnik spletnega mesta vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim pravnim ali fizičnim osebam, razen drugim entitetam v okviru mreže prodajno storitvenih centrov podjetja Jelovica, delujočih v okviru sestrskega podjetja Slovenijales trgovina d.o.o. z namenom priprave ponudbe.. Kadarkoli lahko uveljavljate pravico do dostopa, do popravka ali preklica dovoljenja za uporabo svojih osebnih podatkov.

Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Podjetje Jelovica d.o.o. ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na teh spletnih mestih oziroma straneh.

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

Jelovica d.o.o.
Kidričeva cesta 58, 4220 Škofja Loka
e-mail: info@jelovica.si

Obdelava osebnih podatkov

 


Osebne podatke obdelujejo tudi naši obdelovalci, ki so zaupanja vredna podjetja, ki so za svojo dejavnost registrirani in zagotavljajo ustrezen nivo varovanja osebnih podatkov. Obdelovalci obdelujejo vaše osebne podatke po naših navodilih in izključno v našem imenu.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanja, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje in prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s prenosom, sporočanje, širjene ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Vrsta, podlaga in način obdelave vaših osebnih podatkov je odvisna zlasti od namena, zaradi katerega vaše podatke obdelujemo.

Obdelava osebnih podatkov za namene neposrednega trženja

Če ste v privolili v obdelavo vaših podatkov za namene neposrednega trženja, to zajema:
 • pošiljanje e-novic o aktualnih ponudbah
Neposredno trženje izvajamo preko elektronske pošte in družbenih omrežij.

Politika zasebnosti

Na določenih mestih spletnih strani www.jelovica-okna.si in www.jelovica-vrata.si podjetje zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo oziroma v to privolijo preko različnih kontaktnih obrazcev na spletni strani.

 • Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje e-novic Jelovica.
 • Ob izpolnitvi kontaktnega obrazca (Vprašajte strokovnjaka) na spletni strani www.jelovica-okna.si, www.jelovica-vrata.si se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za odgovor na zastavljeno vprašanje. Osebne podatke zbiramo samo na podlagi vaše privolitve ob prijavi na e-novice.
 • Ob oddaji povpraševanja na spletnih straneh www.jelovica-okna.si, www.jelovica-vrata.si se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za pripravo ponudbe in komunikacijo, povezano s to ponudbo. Osebne podatke zbiramo samo na podlagi vaše privolitve ob prijavi na e-novice.
 • Ob izdelavi online ponudbe na spletni strani www.jelovica-okna.si se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za pripravo informativne ponudbe in komunikacijo, povezano s to ponudbo. Osebne podatke zbiramo samo na podlagi vaše privolitve ob prijavi na e-novice.
 • Ob naročilu servisa na spletnih straneh www.jelovica-okna.si, www.jelovica-vrata.si se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za pripravo ponudbe in komunikacijo, povezano s ponudbo servisnih storitev. Osebne podatke zbiramo samo na podlagi vaše privolitve ob prijavi na e-novice.
 • Ob naročilu katalogov se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za pošiljanje. Osebne podatke zbiramo samo na podlagi vaše privolitve ob prijavi na e-novice.
 • Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni da:
  - ne bo zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov na kakršen koli način
  - osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim oseba
  - se lahko uporabniki kadarkoli odjavijo od prejemanja katere koli e-pošte podjetja
Čas hrambe osebnih podatkov

Pridobljene osebne podatke podjetje toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin, na katere ste se prijavili oz. naročili. oz. do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko kadarkoli s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova marketing@jelovica.si zahteva, da podjetje trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Vaše pravice

Posameznik se lahko od prejemanja novic odjavi kadarkoli, in sicer s klikom na označeno povezavo v prejetem elektronskem sporočilu. Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov marketing@jelovica.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:
 • Pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki,
 • Pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki,
 • Pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
 • Pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja
 • Pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
 • Pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov
Avtorske pravice, industrijska lastnina in intelektualna lastnina

Oblika te spletne strani in vse njene vsebine so zaščitene s pravicami industrijske in intelektualne lastnine. Informacije, besedila, slike ali drugi grafični elementi, ki jih najdete na tej spletni strani, lahko uporabite izključno za svojo osebno, nekomercialno rabo in je ne smete, ne v celoti ne delno, reproducirati, spremeniti, razpošiljati, licencirati ali izdati v obliki publikacij v kakršnekoli namene, razen za ogledovanje, brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika.

Obvestilo o avtorskih pravicah, industrijski lastnini in intelektualni lastnini

Predstavitev in vsa vsebina te strani (vključno s kodo spletne strani) je zaščitena s pravicami o industrijski in intelektualni lastnini. Informacije, besedilo, slike, koda in grafični material, ki ga vsebuje ta stran, se lahko uporabljajo le za zasebno, nekomercialno rabo in jih ni dovoljeno reproducirati, spreminjati, prenašati, odobriti ali objaviti v celoti ali po delih za kakršenkoli namen brez prejšnjega pisnega soglasja družbe lastnika spletnega mesta, razen za namene pregledovanja.

Omejitev uporabe slik na spletnih straneh

Lastnik spletnega mesta upošteva naravo interneta kot medija za izmenjavo informacij in posameznikom dovoljuje reprodukcijo slik s lastnikove spletne strani na podlagi prošnje, poslane administratorju spletne strani na elektronski naslov marketing@jelovica.si. V nadaljevanju informativno navajamo nekatere kriterije za obravnavanje takšnih prošenj:
 • spletna stran znamko Jelovica in izdelke Jelovica prikazuje v pozitivni podobi;
 • spletna stran ne vsebuje neprimernega ali nezakonitega gradiva;
 • uporabljene slike ostanejo nespremenjene (brez dodanega besedila na slikah, slike niso razrezane ali zlepljene z drugimi slikami, barve in proporci slik ostanejo nespremenjeni itd.);
 • dovoljena je le reprodukcija slik, ki predstavljajo izdelke Jelovica. Reprodukcija oblike in videza te lastnikove spletne strani ni dovoljena;
 • število reproduciranih slik ni preveliko in je v skladu z namembnostjo spletne strani;
 • z uporabo slik se posameznik ali organizacija strinja, da z njim oz. z njo lastnik lahko naveže stik z namenom ustvariti povezavo s spletne strani Jelovica na spletno stran posameznika oz. organizacije.
Blagovne znamke

Vse blagovne znamke, logotipi in storitvene znamke, prikazane na tej strani, so last podjetja Jelovica d.o.o. ali tretje stranke. Njihova uporaba, trajen prenos na zasebni podatkovni vir, kopiranje ali distribucija na kakršen koli način brez pisnega dovoljenja podjetja Jelovica d.o.o., ali tretje stranke, glede na posamezni primer, je prepovedana.

Lastnikova spletna stran lahko vsebuje povezave na druge spletne strani, ki so povsem neodvisne od te spletne strani. Lastnik nikakor ne jamči za točnost, popolnost ali verodostojnost informacij, vsebovanih v vsakršnih takšnih povezavah ali na drugih spletnih straneh, na katere vodijo povezave z lastnikove spletne strani. Do takšnih spletnih strani dostopate na lastno odgovornost.

Omejitev odgovornosti

Lastnik spletnega mesta izrecno zavrača vsakršno odgovornost za kakršnokoli neposredno, posredno, slučajno, posledično ali drugo škodo, ki je nastala kot posledica ali, ki je kakorkoli povezana z vašim dostopanjem do ali uporabe lastnikove spletne strani, med drugim tudi za kakršnokoli izgubo ali škodo, nastalo kot posledica delovanja računalniških virusov ali vašega zanašanja na informacije, pridobljene preko lastnikove spletne strani.

Posodabljanje pogojev uporabe

Lastnik spletnega mesta si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene.

Kontakt
Jelovica d.o.o.
Kidričeva cesta 58
4220 Škofja Loka
Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena v tej izjavi o varovanju osebnih podatkov, večje spremembe pa tudi na vstopni strani www.jelovica-okna.si in na drugih ustreznih mestih.

Posodobljeno: maj 2018


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?