Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat

Okna priznane kakovosti

Priznanja in certifikatiZnak kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva 

Objavljeno: Avgust 2014
                
Znak kakovosti v graditeljstvuZnak kakovosti v graditeljstvu (ZKG) je nadstandardna blagovno storitvena znamka in je neobvezen certifikacijski znak. Označuje izdelke, naprave, tehnologije in storitve s področja graditeljstva v Sloveniji, ki izpolnjujejo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti. 
Merila za pridobitev znaka kakovosti v graditeljstvu vključujejo najnovejše in najvišje tehnično-tehnološke zahteve za izvedbo montaže stavbnega pohištva. Ta so višja, kot so zahtevana v sicer obveznih certifikatih, ki temeljijo le na minimalnih standardih, zato lahko kupec oz. uporabnik od izdelka oz. storitve označene z znakom kakovosti v graditeljstvu pričakuje še več.
Priznanje ZKG je namenjeno le najboljšim na svojem področju in tistim, ki za najboljšimi zaostajajo le za 10 odstotkov. Veljavnost priznanja ZKG je tri leta, s pogojem, da se vsako leto ponovno dokazuje, da storitev še vedno izpolnjuje vsa merila, uporabljena pri ocenjevanju.

ZKG je potrdilo, da je RAL  montaža stavbnega pohištva, ne samo v skladu z zahtevanimi smernicami, ampak tudi na izjemno visoki ravni.Znak kakovosti v graditeljstvu za montažo zunanjega stavbnega pohištva po sistemu RAL

Znak kakovosti za montažo oken in vratObjavljeno: julij 2011

Znak kakovosti v graditeljstvu je certifikacijski znak kakovosti in blagovno storitvena znamka. Označuje izdelke in storitve, ki izpolnjujejo visoke, strokovno pripravljene in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti. Označuje pa tudi , da proizvajalec izpolnjuje zahteve glede zagotavljanja kakovosti in poslovne odličnosti
Prvi ZKG za izdelek je Jelovica prejela že l.1997 za okno Jeloterm. Leta 2004 pa tudi za storitev in sicer Montažo stavbnega pohištva.


CE certifikat za okna, polkna in vhodna vrata

Objavljeno: Februar 2011CE deklaracija - okna

Okna s CE certifikatomCE znak - znak skladnosti je znak zakonodajalca in kot tak predmet dajanja proizvoda v promet.
Oznaka CE je kratica francoske besedne zveze "Conformité Européene" ("evropska skladnost"). Znak CE pomeni, da so proizvodi skladni s tistimi nacionalnimi standardi, ki so bili privzeti na podlagi harmoniziranih standardov. V tem primeru je to harmoniziran standard SIST EN 14351-1. CE znak je znak zakonodajalca, ki zagotavlja izpolnjevanje pogojev za vstop na trg.

Postopek potrjevanja skladnosti je sestavljen iz naslednjih elementov:
  • začetno tipsko preskušanje proizvoda, ki ga opravi odobreni organ,
  • preskušanje naključnih vzorcev v okviru kontrole, odvzetih v proizvodnji ali na skladišču, ki ga opravi proizvajalec,
  • lastna kontrola in stalen nadzor nad proizvodnjo s strani proizvajalca.


Nagrada za okolju prijazen izdelek

Nagrada za okolju prijazen izdelekObjava: November 2009

Za okolju najbolj prijazen izdelek je bilo nagrajeno inovativno in tehnološko dovršeno energijsko varčno leseno okno Jelovision, ki je izdelano iz okolju prijaznih materialov in dosega visoke vrednosti toplotne izolativnosti. Konstrukcijske značilnosti okna Jelovision so termo leseni moral »airotherm« z zračnimi žepki ter patentirano skrito prezračevanje – »airace«.
Nagrado podeljujeta Časnik Finance v sodelovanju z Eko skladom, Slovenskim okoljskim javnim skladom.

Več o prejemu okoljske nagrade za okno Jelovision
Nagrada Evropska zvezda za leseno okno Jelostar

Evropska zvezda za okno JelostarObjavljeno: Marec 2009

Na sejmu dom 2009 je leseno okno Jelostar prejelo nagrado Evropska zvezda, ki jo podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije.
Prejeto priznanje za leseno okno Jelostar je potrditev kakovosti in doseganja vse višjih zahtev po energijski varčnosti oken Jelovica.

Priznanje potrjuje, da izdelek izpolnjuje zahteve evropskih standardov in predpisov na področju konstrukcije, toplotne in zvočne izolirnosti, mehanske trdnosti, odpornosti na klimatske pogoje in varnosti.
Nagrada Evropska zvezda za najboljši izdelek

Evropska zvezda za okno JelotermObjavljeno: marec 2004

Že leta 2004 je Jelovica, kot prvi proizvajalec stavbnega pohištva, prejela priznanje Evropska zvezda za najboljši izdelek. Priznanje, ki jo podeljujeta GZS - združenje lesarstva in Ljubljanski sejem d.d., je prejelo les-aluminij okno Jeloterm.

Les-aluminij okno Jeloterm je bilo prepoznano kot tehnološko in dizajnersko najsodobnejše okno.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?