Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat


Vzdrževanje lesenih oken je enostavno


Priporočamo, da okna pregledate enkrat letno. Z negovalnim mlekom iz našega seta za vzdrževanje lahko mikro poškodbe odpravite tudi sami. Sodobna tehnologija, ki jo uporabljamo pri izdelavi lesenih oken, zagotavlja najvišjo kakovost oken, ki ne zahtevajo obsežnega vzdrževanja, brušenja in barvanja, kot nekoč.Pregled oken enkrat letno

Priporočamo, da lesenemu delu okna namenite nekaj pozornosti pri spomladanskem čiščenju. Če ob tem opazite morebitne mehanske poškodbe, jih lahko odpravite sami. Okno premažete z negovalnim mlekom, ki v premaznem filmu zapre mikro razpoke in naredi nov zaščitni sloj. Enostaven postopek osvežitve površine pripomore k podaljšanju življenjske dobe premaza.

Set za vzdrževanje oken

V Jelovici za vzdrževanje lesenih oken strankam nudimo zelo uporaben set za vzdrževanje, ki vsebuje vse potrebne materiale in navodila za uporabo pri negi ali ponovnem premazovanju. Poleg gobice, čopiča in krpice, v njem najdete tudi negovalno mleko za les, temeljni in zaščitni premaz ter mazila za pregibne dele okovja ter orodje za manjše nastavitve okna. Set, ki bo vseboval vaše izbrane barve in premaze, si lahko naročite pri svojem prodajalcu za okna ali v naših prodajno servisnih centrih po Sloveniji.Okna Jelovica zaščitimo že v proizvodnji

Naša lesena okna so v proizvodnji zaščitena z vodnoredčljivimi premazi v lazurnem sistemu, kjer je tekstura lesa vidna ter v pokrivnem sistemu, kjer tekstura lesa ni vidna. Za lesena okna zagotavljamo 5 let garancije. Ob vsakem nakupu pa strankam svetujemo glede vzdrževanja njihovih oken, saj je le-to odvisno od vrste lesa, od tipa površinske obdelave in od vremenske izpostavljenosti.
V Jelovici priporočamo premazovanje oken po preteku 10 let, ni pa nujno. Če se vendarle odločimo za, leseno površino najprej rahlo obrusimo in s čopičem nanesemo premaz, ki naj bo vodnoredčljiv.

Lesena okna naj bodo površinsko obdelana

V Jelovici nakup surovih in nezaščitenih lesenih oken strankam odsvetujemo, saj garancije na okna, ki so brez površinske obdelave, ne moremo dati. Nezaščiten les namreč glede na prisotno vlago deluje, se krči in nabreka, kar povzroči dimenzijske spremembe in vpliva na funkcijo okna. S povečano vlago v lesu se pri 20 odstotni vlažnosti pričnejo razvijati glive. Nezaščiten les pod vplivom UV žarkov posivi, zato strankam priporočamo, da se okno površinsko zaščiti s premazi po barvni karti.
Bivanju prijazni premazi

Lesena okna Jelovica površinsko obdelamo s premazi, ki so vodnoredčljivi in nimajo oznak nevarnosti, zato so okolju in zdravju neškodljiva. Strankam ponudimo tudi površinsko obdelavo lesenih delov z olji. Pri tem ohranjamo naravne barve izbranega lesa, okno pa vseeno zaščitimo. Za oljena okna kupcem priporočamo, da površine pregleda vsaj dvakrat letno in glede na izpostavljenost površine le-to obnovi z nanosom olja.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?