Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat

Lesena okna

Lesena energijsko varčna okna Jelovica so modra rešitev za zaščito vašega doma pred neugodnimi klimatskimi vplivi in doseganje visoke kakovosti bivanja. Lesena okna Jelovica ponujajo izvrstno toplotno izolativnost ter s tem, poleg prihranka energije, soustvarjajo pogoje za zdravo bivanje. Vsako okno, ki ga ustvarimo v Jelovici, je izdelano po recepturi dolgoletne tradicije in poznavanja naravnih zakonitosti lesa.

Lesena okna Jelovica = udobje + energijska varčnost

ZAKAJ IZBRATI LESENA OKNA?

Les je naraven material, katerega poglavitne prednosti pred ostalimi materiali so odlična toplotna izolativnost, uravnavanje vlažnosti v prostoru, majhna poraba energije za njegovo predelavo ter ekološka neoporečnost. Les je živ material, ki v prostoru diha. Njegova odlika je sposobnost prilagajanja vremenskim razmeram; vlago sprejema in jo oddaja ter tako uravnava nivo vlažnosti v prostoru.

PRIHRANEK ENERGIJE IN SKRB ZA OKOLJE

Lesena okna Jelovica predstavljajo revolucionarno linijo inteligentnih rešitev za uresničevanje najvišjih zahtev energijske varčnosti. Tehnologija, ki smo jo razvili v Jelovici, ob uporabi najboljšega lesa, zagotavlja najnižje vrednosti toplotne prehodnosti oken. Tako boste pozimi uživali v toplem domu ob manjši porabi energije, poleti pa bodo vaša okna zadržala močne sončne žarke.

POŽARNA VARNOST LESENIH OKEN

Morda se zdi nenavadno, ampak z lesenimi okni ste v primeru požara varnejši. Les celo v primerjavi z betonom ponuja večjo odpornost proti ognju. Zogleneli del lesa naredi nekakšen zaščitni obroč okoli nedotaknjene sredice in v primeru porušitve prevzame večje obremenitve v primerjavi z betonom.

Požarna varnost lesenega in plastičnega okna

V primeru požara so lesena okna dolgo stabilna in ne sproščajo strupenih plinov (dioksin...) 

Leseno okno
Požarna varnost lesenega okna
Slika: Leseno okno 5 minut po izpostavitvi plamenu.
Plastično okno
Požarna varnost PVC okna
Slika: PVC okno 5 minut po izpostavitvi plamenu.

Lesena okna so požarno neprimerno varnejša v primerjavi s PVC okni saj v primeru požara ne sproščajo strupenih plinov.
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?