Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat
Lesena okna Jelovica


Kako izberemo najboljšega ponudnika lesenih oken?

Če se odločate za nakup novih lesenih oken, je eden ključnih faktorjev pri tem, poleg izbire zasteklitve, profila ipd., izbrati ponudnika, ki bo zagotovil najvišjo kakovost in trajnost oken.
V nadaljevanju vas bomo vodili skozi 7 korakov, ki vam bodo v pomoč pri nakupni odločitvi.


7 korakov, ki jih je dobro upoštevati pred izbiro ponudnika lesenih oken

V Sloveniji lahko lesena okna kupite pri številnih ponudnikih. Pestra ponudba pa obenem prinaša tveganje, da boste nova okna kupili pri nepreverjenem proizvajalcu ali trgovcu. Zato vam svetujemo, da skrbno pretehtate 7 ključnih točk, ki vam bodo v pomoč pri izboru.


#1   Kako dolgo je ponudnik na trgu?

Dlje ko podjetje deluje na trgu, bolj mu lahko zaupate, da bo storitev opravil kakovostno od začetka do konca. Tradicija je v tem primeru zagotovilo kakovosti. Ponudnik, ki se ponaša z bogato tradicijo proizvodnje, prodaje in vgradnje oken, ima razdelan proces zagotavljanja in preverjanja kakovosti.


#2   Certifikati in zagotavljanje kakovosti

Preverite, ali ima ponudnik vse ustrezne certifikate. Če je za svoja okna prejel tudi priznanja in nagrade, je to dodatno potrdilo, da bodo vaša nova okna vrhunske kakovosti. Tako kot sama kakovost oken, je tu ključnega pomena zagotovljena kakovost vgradnje. Jelovica je za RAL montažo stavbnega pohištva prejela že več Znakov kakovosti v graditeljstvu, kar ponuja dodatno zagotovilo, da bodo okna vgrajena po najvišjih standardih.

#3   Proizvodni proces

Les je naraven material, njegova obdelava pa zelo specifična in zahtevna. V preteklosti je to pomenilo sicer unikatna okna, a z možnostjo človeških napak. Dolgo življenjsko dobo, torej trdnost in trajnost vseh elementov, ki sestavljajo okna, lahko zagotovi le tehnološko napredna, računalniško vodena, avtomatizirana proizvodnja.

Če razmišljate o tem, da bi izdelavo novih oken zaupali majhnemu ali nepoznanemu podjetju, naj previdnost ne bo odveč.

Avtomatizirana proizvodnja lesenih oken Jelovica

Pogled v tehnološko dovršeno proizvodnjo lesenih oken Jelovica nedvomno sporoča, da je les tisti naraven material, katerega obdelava ne bi bila mogoča brez človeške ustvarjalnosti. Da pa bi lahko zagotovili okna najvišje kakovosti, trajnosti in izolativnosti, je bilo nujno vse procese optimizirati in jih zaupati računalnikom. Avtomatizirana proizvodnja skozi vse faze izdelave oken zagotavlja kontrolo in preverjanje kakovosti, zato ste lahko prepričani, da bodo okna vrhunska – izdelana iz okolju in zdravju neškodljivih materialov, energijsko varčna in trajna.


#4   Kateri les naj izberem za okna?

Izbira lesa je zelo pomembna odločitev. Smrekov les zagotavlja najboljše toplotno izolativne vrednosti in je primeren za nizkoenergijske in pasivne hiše, macesen zagotavlja izredno eksluzivnost in toplino, hrastov les pa s svojo tipično strukturo simbolizira tradicijo in plemenitost doma.
Les slovenske smreke, ki ga uporabljamo tudi v Jelovici, je avtohton material, ki sledi težnji po »0 km«, je obnovljiv in CO2 nevtralen.
Les ima poleg ekološkega vidika še številne pozitivne lastnosti: je hipoalergen material, zato blagodejno vpliva na človeška dihala. Les »diha« in s tem ustvarja optimalno vlažnost v prostoru. Prav tako ima les kot naraven material odlične elektrostatične lastnosti, kar pomeni, da ustvarja anti-alergijski bivalni prostor.


#5   Kakšni so garancijski roki?

Okna so dolgoročna naložba, zato jo zaupajte le poznanemu ponudniku, ki bo tudi ob morebitnem zapletu zagotovil rešitev. V Jelovici vam za lesena in les-alu okna nudimo 5-letno garancijsko dobo. 


#6   Katere storitve so vključene v ponudbo?

Primerjava ponudb različnih proizvajalcev oken nas pogosto privede do dvoma, kaj je dejansko zajeto v ponudbi. Svetujemo, da pri odločitvi preverite, ali prodajalec oken ponuja vse spodaj našteto:
  • Brezplačno strokovno svetovanje: ima prodajalec na voljo izkušene strokovnjake, ki vam bodo svetovali pri izbiri optimalnih oken za vaš dom?
  • Izmere na domu: izmero zaupajte le izkušenim merilcem.
  • Dodatki: kakšen izbor polic, senčil in kljuk (pololiv) ima na voljo ponudnik?
  • Odvoz starih oken: če prenavljate svoj dom, si zagotovite, da bo ponudnik obstoječa okna demontiral, odpeljal ter poskrbel za ekološko uničenje.
  • Kakovostna vgradnja oken: zelo pomembno je, kakšno montažo boste izbrali: RAL montažo ali klasično montažo? RAL vgradnja oken je pogoj za pridobitev nepovratne Eko subvencije. RAL vgradnja je najbolj kakovosten sistem vgradnje in zagotavlja dolgoročno izolativnost oken in s tem prihranke pri ogrevanju. Jelovica je za RAL montažo stavbnega pohištva prejela že več Znakov kakovosti v graditeljstvu.
    S kakovostno vgradnjo preprečimo nastanek toplotnih mostov in tudi drugih negativnih vplivov na najbolj kritičnem mestu, to je na stiku med OKNOM in STENO. Zavedati se moramo, da je okno dobro le toliko, kolikor je dobro vgrajeno.
  • Servisne storitve: ima ponudnik na voljo tudi razvejano servisno mrežo?

#7   Najcenejši ali najboljši ponudnik?

Nakup oken je ena tistih odločitev, s katero se običajno srečamo le enkrat v življenju, zato je toliko bolj pomembno, da jo zaupate priznanemu proizvajalcu z dolgoletno tradicijo razvoja in oblikovanja lesenih oken. Bodite pozorni, ko naletite na ponudbo, ki je predobra, da bi bila resnična. Saj poznate rek: »malo denarja, malo muzike«.
Vsak priznan proizvajalec oken kakovost zagotavlja s sodobno proizvodnjo, z uporabo kakovostnih materialov, vse to pa zaključuje s strokovnimi sodelavci. Zaupajte le tisti ponudbi, ki ustreza vsem prejšnjim točkam in zagotavljamo vam, da se z okni ne boste več ukvarjali.


Če povzamemo, je nakup oken lahko zelo stresen. Prvič zato, ker se na trgu pojavlja kopica ponudnikov, od priznanih proizvajalcev oken do garažnih delavnic in trgovcev. Če vas pri nakupu vodi le cena, bodite pozorni, kaj le-ta vključuje. Okna običajno menjamo le enkrat v življenju, zato je še toliko bolj pomembno, da si za odločitev vzamemo čas in skrbno pretehtamo vse možnosti. Glavno vodilo pri izbiri naj bo predvsem kakovost in tradicija proizvajalca.

Se vam zdi proces prezahteven in predolg? Brez skrbi, v Jelovici ga bomo skupaj z vami poenostavili

Pokličite nas na 080 23 23, pišite nam na info@jelovica.si ali obiščite enega od prodajno storitvenih centrov po vsej SlovenijiPSC Jelovica in naši strokovnjaki bodo odgovorili na vsa vprašanja ter vam svetovali pri izbiri optimalnih oken za vaš dom.


Želite neobvezujočo ponudbo? 

Pošljite nam neobvezujoče povpraševanje in naš strokovnjak bo stopil v stik z vami. Skupaj z vami bomo nato pripravili ponudbo za optimalna okna glede na vaše želje in potrebe.
Pošlji neobvezujoče povpraševanjeNaša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?