Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat
Dvoslojna ali troslojna okna

Dvoslojna ali troslojna okna - katera izbrati in zakaj?


Ustrezna zasteklitev našega doma je zelo pomembna tako z vidika energetske varčnosti kot tudi z vidika dobrega počutja v prostoru. Hkrati pa gre pri nakupu novih oken za dolgoročno naložbo, pri kateri je potrebno upoštevati več pomembnih parametrov.

Izbor profila prilagodite specifikam objekta

Dvoslojna zasteklitev, ki prevladuje v stanovanjskih in poslovnih objektih zgrajenih v preteklih štiridesetih letih, v primerjavi s sodobnimi okni s troslojno zasteklitvijo, ponuja nižjo toplotno izolativnost in s tem manjše energijske prihranke celotnega objekta.

Kdaj se odločimo za dvoslojna okna?

Za dvoslojna okna se odločajo predvsem kupci, ki želijo zamenjati dotrajana okna, a želijo v obnovo oken vložiti minimalna sredstva. Obenem je vgradnja dvoslojnih oken dovolj dobra rešitev takrat, ko ima objekt velike toplotne izgube že skozi fasado, streho, pritlične ali kletne prostore in želimo z zamenjavo oken doseči zmanjšanje toplotnih izgub, izboljšati kakovost bivanja in toplotnega ugodja v prostoru.

Prav tako okna z dvoslojno zasteklitvijo predstavljajo odlično rešitev za opremo vikendov in sorodnih objektov, v katerih so potrebe po toplotni izolativnosti zaradi narave uporabe nižje.

EKO SUBVENCIJA: NE

Bodite pozorni na to, da v primeru odločitve za dvoslojna okna niste upravičeni do nepovratne Eko subvencije.


Troslojna okna ponujajo najboljšo toplotno izolativnost

Troslojna zasteklitev ponuja najboljšo toplotno izolativnost vašega doma in maksimalno poveča energetsko učinkovitost. Priporočamo jo pri nizkoenergijskih objektih, pasivnih hišah in na vseh objektih, kjer lahko z dobro izolativnostjo oken prispevamo k celoviti energijski varčnosti celotnega objekta.

EKO SUBVENCIJA: DA

Pri investiciji v troslojna lesena ali les-alu okna boste upravičeni do nepovratne eko subvencije.

Troslojna zasteklitev oken ponuja najboljšo toplotno izolativnost

Eden najpomembnejših parametrov pri pravilni izbiri zasteklitve našega doma je vsekakor toplotna prehodnost stekla (Ug). Nižja kot je toplotna prehodnost stekla, bolj energetsko varčna je zasteklitev, posledično pa nam omogoča prihranke na mesečni ravni. Toplotna prehodnost zasteklitve zavisi od števila stekel in posebnih nanosov na stekla, od širine medstekelnega prostora in od vrste plina med stekli.

Finančni vložek in nepovratne subvencije Eko sklada

Troslojna zasteklitev je pogoj za pridobitev eko subvencije.
Sam postopek za pridobitev subvencije je za občane poenostavljen, saj se vloga odda po izvedeni naložbi, s čimer se skrajša čas izplačila nepovratne subvencije. Mogoče jo je pridobiti v primeru, da zanjo zaprosi lastnik oziroma solastnik nepremičnine, ožji družinski član, najemnik stanovanja ali imetnik stavbne pravice na objektih, katerih gradbeno dovoljene je bilo izdano pred 1.7.2010.

Subvencija znaša največ 20% stroškov naložbe vključno z DDV in ne več kot 150€/m2.
Da je vloga popolna, je potrebno predložiti obvezne priloge, kot so gradbeno dovoljenje, računi in dokazila o plačilu troslojnih oken ter fotografije samega postopka vgradnje.
Pri pripravi vloge vam ob nakupu troslojnih lesenih ali les-alu oken pomagajo svetovalci Jelovice. Prav tako vam na podlagi ocene energetske situacije objekta svetujemo pri izboru optimalnih oken glede na specifike objekta.

Želite nasvet pri odločitvi?

Pokličite na 080 23 23, pišite nam na info@jelovica.si ali se dogovorite za video klic s strokovnjaki v virtualnem centru Jelovica.


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?