Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
  
Zahtevaj ponudbo
Iskalnik salonov Jelovica

Prelistaj katalog oken & vrat
 Lesena polkna

4 dejstva, ki jih je dobro vedeti o polknih


Če vas je pot kdaj zanesla v italijanske Benetke, na grške otoke ali pa ste opazovali idilične slovenske hiše ali prestižna stanovanja v mestnih jedrih, vas je nedvomno navdihnil pogled na polkna. Brez njih bi bile te iste hiše veliko manj očarljive. Če vas torej, bolj kot minimalističen industrijski dizajn, privlači rustikalen videz, ki izžareva toplino lesa, bodo polkna najboljša izbira senčil za vaš dom.

Poleg zavidljivo lepega doma pa bodo polkna ponudila tudi odlično senčenje, zaščito oken pred neugodnimi zunanjimi vplivi, dodatno toplotno izolacijo in varnost. V nadaljevanju podajamo 4 dejstva, ki jih je dobro vedeti o polknih.

#1 Katere prednosti ponujajo polkna?

Pa poglejmo najprej nekaj osnovnih prednosti, ki jih ponujajo lesena polkna.

  • Zaščita oken pred neugodnimi klimatskimi vplivi.
  • Dodatna zvočna in toplotna izolacija.
  • Dodatna protivlomna zaščita. 
  • Preprečijo neželene poglede v vaš dom.
  • Lesena polkna ustvarjajo občutek topline in domačnosti.
  • Pomemben je tudi estetski učinek, saj polkna na oknih ustvarijo poseben videz, različne barve in izvedbe polken pa poudarijo značaj zgradbe.

Lesena polkna


#2 Polkna nudijo zaščito pred vlomilci


Polkna nudijo dodatno protivlomno zaščito. V vaši odsotnosti lahko vlomilec razbije steklo na oknu in vstopi v hišo, medtem ko mu bodo zaprta polkna vstop krepko otežila.


#3 Polkna zagotavljajo višjo energetsko učinkovitost

Vloga senčil pri zagotavljanju energetske učinkovitosti je vedno pomembnejša, saj dodatno prispevajo k toplotni izolativnosti vašega doma. 


Polkna ščitijo pred vročino poleti in mrazom pozimi

Polkna bistveno vplivajo na ohranjanje nivoja temperature v notranjih prostorih. Ustrezno izbrana in nameščena polkna poleti prostor ščitijo pred zunanjo vročino in zmanjšajo porabo energije potrebne za ohlajanje prostora. Pozimi so polkna izolator, ki tvori dodatni zračni most med oknom in polknom ter tako prostor dodatno izolirajo pred hladnim zrakom.
Več o lesenih polknih

#4 Kako čistimo in vzdržujemo polkna?

Površine čistimo z mlačno vodo ali močno razredčenim nevtralnim detergentom oz. milnico. Ta sredstva površino dobro očistijo in je ne poškodujejo. Za čiščenje ne smemo uporabljati kislin, razredčil, alkohola in detergentov z amonijakom, saj te snovi razgrajujejo premaz.

Nadaljnja nega oz. osvežitev površine se izvaja po predhodnem čiščenju. Površino osvežimo z negovalnim sredstvom, ki ga nanašamo s krpo ali gobico. Nanos negovalnega sredstva v premaznem filmu zapre mikro razpoke in naredi nov zaščitni sloj proti zunanjim vplivom. Enostaven postopek osvežitve površine zelo pripomore k podaljšanju življenjske dobe premaza. Postopek osvežitve premaza pa uporabite v primerih, ko premazni film še ni poškodovan.Estetska funkcija ni zanemarljiva, najboljša pa so tista polkna, ki na optimalen način združijo kakovost in lepoto z energijsko učinkovitostjo.

Z veseljem vam bomo strokovno svetovali pri izbiri lesenih polken za vaš dom.

Na voljo smo vam v prodajno storitvenih centrih po vsej Sloveniji, na info@jelovica.si ali na brezplačni telefonski številki 080 23 23.

Pošlji povpraševanje


Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?